Paikoillanne!! Valmiinanne!!

28.11.2018 Kirjoittanut: Jukka Isotalo

Useimmille lapsille kilpailu on luontaista. Halutaan kokeilla kuka pinkaisee parhaiten matkaan ja ehtii ensimmäisenä maaliin. Kilpailuvietti on samanlaista kaikkialla maanosasta riippumatta. Seuraava tarina on sijoitettu Afrikkaan.

Lapsilta kysytään: ”Haluatko olla leijona vai antilooppi?”

Jos olet antilooppi, sinun täytyy olla nopea, ainakin nopeampi, kuin lauman hitain. Silloin leijona ei saa sinua saaliikseen. Kun aamu sarastaa, ole varuillasi ja valmiina juoksuun!

Jos olet leijona, sinun täytyy olla niin nopea, että saat kiinni antiloopin, ainakin sen hitaimman, joka on ehkä vasa tai sairas. Kun aamu sarastaa ole valmis juoksuun ottaaksesi kiinni saaliin.

Tarinan opetus on: Ei ole siis väliä, oletko antilooppi vai leijona, joka päivä on oltava valmiina juoksuun säilyäksesi hengissä.

 

Pysykää housuissanne!

Afrikasta kerrotaan muitakin opettavaisia tarinoita:

Kaksi miestä olivat safarimatkalla ja istuivat teltassaan. Ulkoa kuului murahtelua, jolloin toinen kuiskasi: ”Se on varmaan leijona”.  ”Ei se mikään leijona voi olla”, vastasi toinen. ”Kyllä se vaan on”, sanoin ensimmäinen ja alkoi pukea kiireesti lenkkitossuja jalkaansa.

- ”Luuletko olevasi nuo tossut jalassa leijonaa nopeampi?”

- ”Siitä en ole varma, mutta ainakin olen nopeampi kuin sinä.”

Tarinassa peräänkuulutetaan suhteellista kilpailuetua, eli onko riittävästi ennakolta valmistauduttu tiukkoihin kisoihin ennen kuin juoksu alkaa.

 

Pam!

22.03.2017 Kirjoittanut: Jukka Isotalo
24.04.2017 Kirjoittanut: Timo Pekkarinen
25.04.2017 Kirjoittanut: Mikael Suominen
11.06.2017 Kirjoittanut: Matti Kuvaja