ASM seminaari, Digitalisaatio materiaalitekniikassa

05.03.2020 Kirjoittanut: Erkki Kiiski

Digitalisaatio materiaalitekniikassa

Aika: Torstai 16.4.2020
Paikka: Auditorio Fakta, Taitotalo, Valimotie 8, Helsinki
Kohderyhmä: Materiaalien valinnasta ja suunnittelusta vastaavat, T&K-henkilöstö, Osto- ja hankintatoiminnasta vastaavat, Materiaalialan asiantuntijat, ASM Finland jäsenet

ASM Finland ry:n ja Blockchain Forum ry:n yhdessä järjestämässä kevätseminaarissa käsitellään digitalisaation vaikutuksia materiaalitekniikkaan ja teollisuuteen yleensä.
Digitalisaatio etenee vauhdilla ja sen vaikutukset tuntuvat jokaisella alalla. Digitaalisessa muodossa olevan tiedon hyödyntäminen eri tavoin avaa ovia moniin uusiin mahdollisuuksiin. Kuulet tilaisuudessa näkemyksiä eri toimialoilta ja pääset ajan tasalle digitalisaation tarjoamista mahdollisuuksista. Tapahtumassa pääset myös verkottumaan alan osaajien ja asiantuntijoiden kanssa.

ASM International (The Materials Information Society) on kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tehtävänä on levittää materiaalitekniikan alan uusinta tietämystä teollisuuden ja tutkimuslaitosten piirissä toimiville jäsenilleen ja muille kiinnostuneille.

Yhdistyksen suomalaisen osaston, ASM Finland ry:n tarkoituksena on toimia materiaalitekniikasta ja sen soveltamisesta kiinnostuneiden suomalaisten jäsenten yhteisönä.
Yhdistys järjestää mm. kokouksia ja seminaareja sekä tukee ja edistää alan julkaisutoimintaa ja opiskelijatoimintaa.
Blockchain Forum ry on perustettu 2017 tavoitteenaan tehdä Suomi kansainvälisesti tunnetuksi blockchain-tekniikan asiantuntijamaaksi sekä edistää alan kehitystä Suomessa.
Tätä varten olemme tuoneet yhteen suomalaiset yritykset, julkisen- ja kolmannen sektorin toimijat, tutkimuslaitokset ja kansalaiset. Nyt vuonna 2020 laajenemme ja muutumme entistä kansainvälisemmäksi ja monipuolisemmaksi toimijaksi, joka näkyy ja kuuluu mediassa, alan toimijoiden keskuudessa sekä erilaisissa tapahtumissa kuten nyt käsillä olevassa Digitalisaatio materiaalitekniikassa -tapahtumassa.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Erkki Kiiski, Encore Partners Oy.

OHJELMA
8.30 Seminaariin ilmoittautuminen ja aamukahvi
8.50 Seminaarin avaus
ASM Finland ry:n puheenjohtaja, Erkki Kiiski, Encore Partners Oy
9.00 SmartSteel - Providing new business opportunities from data sharing and improved traceability in the steel manufacturing value chain, CEO Pär-Erik Martinsson, ProcessIT Innovations, Luleå University of Technology
9.30 Lohkoketjuteknologian käytön hyödyt tilaustoimitusketjuissa ja kuljetuslogistiikan ketjuissa, Professori Tomi Dahlberg, Turun yliopisto
10.00 Läpinäkyvyys tuotantoketjuissa, Toimitusjohtaja Jan Borgelin, Empirica Oy
10.30 Factory as a Service, Toimitusjohtaja Edward Blomstedt, Combi Works Oy Ab
11.00 ASM Finland ry:n vuosikokous
11.30 Lounas
12.30 Simulation based product design, Additive Manufacturing Specialist Erin Komi, Etteplan Oyj
13.00 Quality tracking system – laatuvirhetiedon välitys nauhatuotteissa, Product Manager Matti Säily, SSAB Europe Oy
13.30 Kahvi
14.15 Digitalisaatio valukomponenttien suunnittelussa ja valmistuksessa, Toimitusjohtaja Pekka Kemppainen, Karhulan Valimo
14.45 iSENSE™ - Älykkäät monitorointiratkaisut kaukoenergiaverkostoihin, Product Manager Riina Lahti, Vexve Oy
15.15 Seminaarin päätös, Erkki Kiiski, Encore Partners Oy

Ilmoittautuminen: Viimeistään 1.4.2020 sähköpostitse osoitteeseen asm.finland@asmfinland.fi. Ilmoittautuessa on mainittava osallistujan nimi, yritys, laskutusyhteystiedot (verkko- tai paperilaskuosoite) sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat.
Osallistumismaksut:
- 100 € + 0 % alv. (ASM Internationalin henkilöjäsenet)
- 180 € + 0 % alv. (ei-jäsenet).
Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen ja se sisältää ohjelmaan merkityt tarjoilut. Mikäli osallistuminen peruutetaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, veloitamme toimistokuluina 30 % osallistumismaksusta. Mikäli osallistuja jää saapumatta ilman peruutusilmoitusta, tai osallistuminen perutaan seminaaripäivänä, veloitamme koko osallistumismaksun. Paikkoja seminaarissa on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.
Esitysaineistot: Seminaarin esitysten aineistot jaetaan ASM Finland ry:n verkkosivujen kautta tilaisuuden jälkeen seminaariin osallistuneille sekä ASM Finlandin jäsenille.
Liittyminen ASM:n jäseneksi osoitteessa: www.asminternational.org
Tervetuloa seminaariin!
ASM Finland ry
www.asmfinland.fi

22.03.2017 Kirjoittanut: Jukka Isotalo
24.04.2017 Kirjoittanut: Timo Pekkarinen
25.04.2017 Kirjoittanut: Mikael Suominen
11.06.2017 Kirjoittanut: Matti Kuvaja